7/7/13

CLUSTER GROUP BETTING METHOD



Στο παρόν άρθρο θα μιλήσουμε για την Cluster Group Betting Method (C.G.B.M) μαζί με τις έννοιες value betting και betting portofolio.

Αν και σε παλαιότερο άρθρο μου έχω τονίσει την δυσκολία της εφαρμογής του value betting, για την ερχόμενη στοιχηματική σεζόν 2013-2014 έχω ήδη αποφασίσει να ακολουθήσω την ιδέα του value betting σε συνδιασμό με αυτήν του betting portofolio.

Όπως έχω αναφέρει, την έννοια του Cluster Group την συνάντησα πρώτη φορά στον ιστότοπο soccerwidow. Τα όσα διάβασα εκεί με έβαλαν αμέσως σε σκέψεις και με παρακίνησαν στο να αναλύσω τα προσωπικά μου δεδομένα (ιστορικό αρχείο αποδόσεων-αποτελεμάτων απο Ο.Π.Α.Π) όσον αφορά την Premier League.

Στην ουσία Cluster Group σημαίνει ομαδοποιώ στατιστικά στην περίπτωση μας, βάσει κάποιας επιλεγμένης μεθόδου και κατόπιν αναλύω την απόδοση του κάθε Group.

Με έκπληξη ανακάλυψα ότι την τελευταία 5ετία υπήρξαν αρκετά  Cluster Groups τα οποία έστω και σε αποδόσεις Ο.Π.Α.Π, προσέφεραν κερδοφορία στο βάθος χρόνου. Για παράδειγμα συγκεκριμμένο Group έχει προσφέρει στο προαναφερόμενο χρονικό διάστημα κέρδος της τάξης του 39,5% παρακαλώ και επαναλαμβάνω σε αποδόσεις Ο.Π.Α.Π.

Στο σημείο όμως αυτό θα εισάγουμε την έννοια του betting portofolio. Μία φράση κλειδί που χρησιμοποίησα προηγουμένως είναι  "βάθος χρόνου". Βλέπετε για να είχε καρπωθεί κάποιος το κέρδος 39,5% θα έπρεπε να ποντάρει σε κάθε ένα απο τα σημεία που θα του παρουσιάζονταν και θα ανήκαν στο συγκεκριμμένο Cluster Group.

Δηλαδή η διαδικασία βασικά έχει ώς εξής:
Έχουμε αποφασίσει βάσει ποιας μεθόδου θα διαχωρίσουμε τα Cluster Groups μας.
Κατόπιν βλέπουμε την απόδοση τους. Εάν προσφέρουν value ή όχι.
Στην συνέχεια ποντάρουμε κάθε φορά που εμφανίζεται σημείο που "ανήκει" σε κάποιο Cluster Group που προσφέρει value.

Στην ουσία αυτό ονομάζεται betting portofolio. Το να ποντάρεις σε όλα μα όλα τα σημεία που ανήκουν σε value Cluster Group. Αν ρωτάτε γιατί ορίστε ένα παράδειγμα λογικής. Έστω ότι ένα Cluster Group είναι στην ουσία όσα παιχνίδια έχουν απόδοση άσσου 2,00 και έστω ότι το Group αυτό προσφέρει σε βάθος χρόνου value. Αυτό μπορεί για παράδειγμα να σημαίνει ότι στα 100 μάτς θα επαληθευτούν τα 55. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρουμε πότε ή πως θα εμφανιστούν τα 55 νικηφόρα σημεία απο τα 100. Άρα για να διεκδικήσουμε το κέρδος, το οποίο θα μας προσφέρουν τα 55 νικηφόρα σημεία θα πρέπει να ποντάρουμε σε όλα τα 100. Αυτά τα 100 σημεία αποτελούν το betting portofolio, με άλλα λόγια είναι όλα τα πονταρίσματα που θα πρέπει να γίνουν απλά διότι προκρίνονται βάσει κάποιας μεθόδου και ανήκουν σε κάποιο Cluster Group το οποίο περιέχει value.

Δεν θέλω να σας κουράσω περισσότερο, πιστεύω ότι γενικά καταλάβατε το νόημα.
Έχω λοιπόν εντοπίσει κάποια  Cluster Groups που στο πέρας της τελευταίας 5ετίας κλείνουν με κέρδος και ίσως ο τρόπος με τον οποίο κατηγοριοποιήθηκαν να αποδειχτεί διαχρονικός άρα να οδηγεί και σε διαχρονική κερδοφορία. Προσοχή όμως τίποτα δεν μας λέει ότι οπωσδήποτε τα Cluster Groups αυτά θα κλείσουν με κερδοφορία μέσα σε 1 μόλις σεζόν δηλαδή για την 2013-2014. Το ζητούμενο είναι να αποδόσουν στην 2ετία ή 3ετία.

Άρα θα συμπληρώσω ότι καλό θα ήταν και θα εφαρμοστεί από μέρους μου, να μπουν κάποια stop loss ώστε να αποφύγουμε την καταστροφή του bank roll μας.

Όποιος ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει την όλη διαδικασία δεν έχει παρά να αποστείλει ένα απλό mail στο betakos@hotmail.com γράφοντας "παρατηρητής για την Oddstats Cluster Group Betting Method"

Για κάθε αγωνιστική της Premier League θα γίνονται πονταρίσματα εφόσον τα σημεία ανήκουν σε  Cluster Groups με value και ένα PDF θα στέλνεται στο mail σας πριν την έναρξη των αναμετρήσεων.